alexametrics

Syarikat Islam Gelar Milad ke-113 di Masjid Istiqlal

  • Ketua Umum DPP Syarikat Islam, Hamdan Zoelva saat menghadiri tasyakuran Milad ke-113 Syarikat Islam (SI) di Masjid Istiqlal, Jakarta Pusat.
  • Zoelva mengajak kepada umat untuk tidak dengan mudah menyebarkan berita kepada orang lain tanpa melakukan klarifikasi atau tabayyun terlebih dahulu.
  • Hamdan Zoelva menghimbau jemaah Syarikat Islam untuk menjauhkan diri dari perselisihan, dan lebih mengedepankan persatuan.
  • Ketua Umum DPP Syarikat Islam, Hamdan Zoelva saat menghadiri tasyakuran Milad ke-113 Syarikat Islam (SI) di Masjid Istiqlal, Jakarta Pusat, Minggu (21/10/2018).

Ketua Umum DPP Syarikat Islam, Hamdan Zoelva saat menghadiri tasyakuran Milad ke-113 Syarikat Islam (SI) di Masjid Istiqlal, Jakarta Pusat, Minggu (21/10/2018). Zoelva mengajak kepada umat untuk tidak dengan mudah menyebarkan berita kepada orang lain tanpa melakukan klarifikasi atau tabayyun terlebih dahulu. Hamdan juga enghimbau jemaah Syarikat Islam untuk menjauhkan diri dari perselisihan, dan lebih mengedepankan persatuan.

(rat)
Top
Aktifkan notifikasi browser anda untuk mendapatkan update berita terkini SINDOnews.
Aktifkan
Tidak